Haşerelerin yoğun olarak görüldüğü yerlerde kokulu böcek ilaçlaması yapılması çözüme daha hızlı gidilmesini sağlayabilir. Kokulu ilaçlama likit şekilde püskürtme yöntemiyle uygulanmaktadır. Mesela; Hamam böcekleri kapsüller halinde yumurtlarlar ve her bir kapsülde 35-40 adet yavru bulunabilir. Yılda 8-10 defa yumurtlama yapabilen dişi ergin hamam böcekleri öldükleri zaman bile yumurta bırakırlar. Bu sebeple haşereleri yoğun olduğu alanlarda etkili bir ilaçlamanın yapılması çok önemlidir. Kokulu ilaçlamada daha kısa zaman içinde sonuç alınır. Bu ilaçlamada mekanınızı kısa bir süre -4 saat kadar – terk etmeniz gerekmektedir.
Bu ilaçlama sırasında ilaçlanan alanda bulunan kişinin maske takması gerekmektedir. İlaçlama bittikten birkaç saat sonra mekanınızı havalandırarak günlük yaşantınızı devam ettirebilirsiniz. ( Yapmanız gerekenler hattımızı arayarak bilgi edinebilirsiniz.)
Kokulu İlaç – Kokulu İlaçlama – Kokulu İlaçlama Nasıl Yapılır ?
Kokulu ilaçların oldukça keskin kokuları vardır ve güçlü yapısından dolayı her haşere için rahatlıkla uygulanabilir. Kokusuz ilaçlar ile ölmesi çok zor olan böcekler bu ilaçlar ile çok daha etkili mücadele edilir. Kokulu ilaçlama jel ve benzeri ilaçlar ile kokusuz ilaçların etki gösteremediği mekanlarda tercih edilebilir.
Kokulu ilaçlama sırasında mutlaka ilaçlanan alan 6 saat terk edilmeli ve ilaçlama esnasında asla ilaçlar solunmamalı. Aksi takdirde insanı zehirliyebilir. Kokulu ilaçların yapıldığı ortamda kalan her ne canlı olursa olsun mutlaka ölür. Bu canlı ister hayvan ister insan isterse haşere olsun fark etmez.
Kokulu ilaçlama sonrası eve girildikten sonra mutlaka ortam 2 saat havalandırılmalı.
İlaçlama yapan firmalar mutlaka sağlık bakanlığı bünyesinde olan firmalar olması gerekir. Ve ilaçlama yapan firmaların çalışan elamanlarının ilaçlama eğitimini almış olması gerekir.
İlaçlama için mutlaka tecrübeli ilaçlama firmasından yardım alınız.
Kokulu ilaçlamalarda küçük çocuk ve bebek eşyaları mutlaka kontrol altına alınmalı , çocukların ve bebeklerin vücutları çok hassastır.
Kokulu ilaçların asla gıda malzemesine bulaşmaması gerekir.
Kokulu ilaçlar ile ilaçlama yapıldığı zaman evde evcil hayvanları dışarı çıkarmak gerekir.
KOKULU İLAÇLAMA İLE ALAKALI SIKÇA SORULAN SORULAR
1. Kokulu ilaçlar insanlara zarar verir mi?
*Kokulu ilaçlar insan sağlığı için oldukça tehlikelidirler. Solunduğu zaman veya bu ilaçlar insanın gıdalarına bulaştığı zaman insanı zehirler ve hatta insanı öldürebilir.
2. Kokulu ilaçlar hangi durumda kullanılır?
*Kokulu ilaçlar, ölmesi zor olan haşereleri ilaçlamada kullanılır. Bu ilaçlama haşere görüldüğü anda ve istenilen zaman yapılır. İlaçlama firması olarak haftanın 7/24 ilaçlama konusunda hizmet vermekteyiz.
3. Kokulu ilaçlamada yapılırken evimizi terk etmeli miyiz?
*Kokulu ilaçlama sırasında evler ve iş yerleri minimum 4 saat kadar kapalı olması gerekir ve kokulu ilaçlama sonrası 1 – 2 saat kadar ilaçlanan mekanlar havalandırılmalı.
4. Kokulu ilaçlar nasıl kullanılır?
* Kokulu ilaçlar su karışımı ile hazırlanan ilaçlardır. Kokulu ilaçlamayı şirket olarak son sistem alet ve edevatla yapmaktayız. Kokulu ilaçlama haşere gurubunun görüldüğü tüm alanlara uygulanır.
5. Kokulu ilacı her zaman kullanmak doğru mudur?
* Kokulu ilaçlar ölmesi zor olan haşereler için kullanıldığında dolayı her zaman kullanmak doğru değildir. Kokusuz ilaçlar ve jel ilaçların etkisiz olduğu durumlarda devreye sokulabilirler.Daha etkili kokusuz ve jel ilaçlar çıktığından kokulu ilaçların terki artık daha kolaydır.