Anadolu ve Avrupa Yakası , İstanbul'un Tüm Semtlerine İlaçlama Hizmeti Vermekteyiz.

Bize Ulaşın: 0212 506 35 65 - 0216 396 81 81

Tarım İlacı Satışı

Fare Zehri Satışı
Jel ve Kokusuz İlacı Satışı

 

Tel: 0212 506 35 65

Anadolu: 0216 396 81 81

Gezici Servis: 0542 245 41 06

 

Böcek İlaçlama Hizmetleri

Kırkayak ilaçlama

Biyolojisi; Bina içerisinde; bodrumda, katlarda ve evlerin balkonlarında, bina dışarısında; rutubetli yerlerde, yaprak altı ve gübrelik yerlerde yaşarlar. 

Kontrol Önlemleri; Barındığı ve ürediği yerler tesbit edilip, ilaçlamak suretiyle yok ediler.

Rutubetli ve nemli ortamlarda görülen kırkayak sonbahar ve kış aylarında dış ortamlardan kapalı alanlara giriş yapabilir. Evlerin bahçesinden bina içerisine, bodrum katlarına kolaylıkla giriş yapabilirler. Ev içlerinde, balkonda veya pencere kenarında bulunan saksıların içerisine yerleşebilirler. Bitkilerin kökleri, yaprakları ile beslenen kırkayaklar çürümüş gıda atıkları ve çöplerin beklediği noktalara da erişim sağlayabilirler. Binaya yakın olan ağaçların dallarından balkon, pencere kenarı gibi noktalardan da giriş yapabilirler. Kırkayak görülen ortamlara bu haşerelerin daha fazla üremesine olanak sağlamadan haşere ilaçlama firmaları tarafından kırkayak ilaçlama işlemi yapılmalıdır.

Kırkayak görünüm olarak silindirik ve katmanlar halinde uzun vücut yapısındadır ve her katmanda iki çift ayak bulunur. Görünüş olarak çiyanlar ile karıştırılsa da bazı belirgin özellikleri ile kolaylıkla ayırt edilebilinir. Çiyanların ayakları yanlara doğru açık ve diken görünümündedir, kırkayakların ise bedeninin altında daha az görünür.  Çiyanların vücudunun her katmanında bir çift ayak vardır ve daha hızlı hareket ederler. Kırkayakların ise ayak sayısı her katmanda iki çifttir ve daha yavaş hareket ederler. Kırkayaklar otçul beslenirler ve zehirsizdirler, çiyanlar ise etçil beslenirler ve zehirlidirler. Kırkayak genelde koyu kahve ve siyah renktedir çiyanlar ise kızılımsı veya sarımtırak renkte ayakları sarıdır. Çiyanların başucundaki antenleri kırkayaklara göre daha uzundur.

Kırkayaklar bahçede veya saksıda yetişen bitkilerin köklerini, soğanlarını ve sürgülerini kemirerek zarar verirler. Kırkayak görülen ortam neresi olursa olsun bilinçli bir uygulama ile kırkayak ilaçlama işlemi yapılmalıdır. Basit ilaçlar ile yapılan amatörce uygulamalar hiçbir haşere türü üzerinde etkili sonuç vermez. Çünkü her haşere türünün ilaca karşı direnci farklılık gösterir. İlaçlama firmaları haşereler üzerinde kullandıkları ilaçları çevresel faktörlere ve haşere direncine göre etki edecek şekilde seçerler ve uygularlar. Kırkayak ilaçlama işleminde kokulu sıvı ilaçlar püskürtme yöntemi ile uygulanmaktadır. Bu uygulama esnasında kapalı ortamlarda bazı önemli güvenlik önlemleri alınmalıdır ve ilacı uygulamak için profesyonel ekipmanlar kullanılır. Bu nedenle ilaçlama şirketleri tarafından yapılan kırkayak ilaçlama işlemi en sağlıklı ve etkili sonucu sağlayacaktır

Style Selector

Layout Style

Background Image